Kentucky (USA) 2010

Světové jezdecké hry
www.feigames2010.org
WEG Kentucky 2010

Španělka Maria Alvarez Ponton s patnáctiletým valachem Nobby potvrdili svou vynikající formu vítězstvím v letošních Světových jezdeckých hrách s průměrnou rychlostí 21,07 km/hod. Doplnili tak svá vítězství na světovém šampionátu 2008 v Malajzii nebo na loňském Mistrovství Evropy v Italském Assisi dalším cenným zlatem. Druhé a třetí místo vybojovali otec a syn, šejk Mohamed B. Rashid Al Maktoum s Ciel Oriental a Hamdan Mohamed Al Maktoum s SAS Alexis, oba ze Spojených Arabských Emirátů. Lucie Starovecká s Balkanem, kteří reprezentovali Slovenskou republiku, 160 km dlouhý závod úspěšně dokončili a s průměrnou rychlostí 14,09 km/hod se umístili na 53. místě.
V soutěži týmů se na medailových pozicích umístili : 1. UAE, 2. Francie, 3. Německo
Cenu kondice získala patnáctiletá klisna Hanaba du Bois z Francie, která se svým jezdcem Jeanem-Philippem Francesem obsadila v soutěži jednotlivců čtvrté místo.

Dnes v 7:00 hodin (13:00 CET - našeho času) byly zahájeny Světové jezdecké hry, které se tentokrát konají v Kentucky Horse Parku v USA. Vytrvalost odstartuje zítra 26.9.2010 v 7:00 (13:00 CET). Z České republiky reprezentanti bohužel chybí, ale jistě můžeme fandit Lucii Starovecké s Balkánem, kteří budou jako jediní reprezentovat Slovenskou republiku. Na start se postaví 107 jezdců z 30 zemí světa.


Podrobné informace : » www.alltechfeigames.com
TV přenosy : » www.feitv.org

(Foto: Lucie Starovecká a Balkan)
Lucie Starovecka - Balkan

Vzhledem ke zdravotním potížím koně MODEM 29, který je kvalifikovaný pro Světové jezdecké hry v Kentucky, byla zrušena jeho účast a česká vytrvalost tudíž nebude mít svého zástupce na těchto hrách. Další kvalifikovaní koně se nemohou zúčastnit pro vysokou finanční náročnost transportu a dalších náležitostí.

» Propozice (.pdf ; 1.283 kB)
» Program soutěží (.pdf ; 185 kB)
» Kvalifikační podmínky - CZE (.pdf ; 85 kB)
» Kvalifikační podmínky - ENG (.pdf ; 108 kB)
ČJF

TRM

Casco